Därför har du rätt till bästa försvaret

Grovt bokföringsbrott eller penningtvättbrott är sådana brott som kommer att avgöras i domstol. Om det finns en misstanke om ett brott där det lägsta straffet är fängelse har du alltid rätt till en försvarsadvokat. Men du har alltid möjlighet att välja själv vem som ska företräda dig.

Brott begås mer eller mindre hela tiden. En del brott tillhör kategorin vanliga brott som är stöld, misshandel eller skadegörelse. Sedan sker grövre brott som är av det allvarligare slaget. Om du är misstänkt för ett brott har du alltid rätt till det bästa möjligaste försvaret. Om du vill anlita en brottmålsadvokat i Stockholm finns det riktigt bra sådana till ditt förfogande.

Alltid rätt till ett försvar

Du kan alltid bestämma vem som ska förvara dig. Om du vill ha en speciell brottmålsadvokat vid din sida ska du meddela polisen eller åklagaren om det. Det utses alltid en offentlig försvarare, men du kan alltså välja att byta ut denne. En offentlig försvarare ersätts av staten och en sådan får du om du misstänks för brott där du riskerar att få fängelse eller om du är häktad eller anhållen för brott.

Brottmålsadvokaten för din talan

En brottmålsadvokat för din talan och lyfter fram saker som talar för att du inte har begått brottet du är misstänkt för. Advokaten kan även berätta för dig vad lagen säger och besvara dina frågor kring brottsmisstankarna. Du kan ha med dig din brottmålsadvokat vid alla samtal och förhör som polisen och åklagaren vill göra.

Välj en förtroendeingivande advokat

När du ska välja en brottmålsadvokat är det viktigt att du känner förtroende för personen. Det är även betydelsefullt att brottmålsadvokaten har spetskunskap inom just den gren av brott som du är misstänkt för. Du kan alltid byta brottmålsadvokat om det inte känns rätt.

Sedvanliga brott i Sverige

Polisen klassar vanliga brott som sker i Sverige som mängdbrott. Det är främst rattfylleri, bedrägerier, misshandel och stölder. Om dessa är av det grövre slaget kommer fallet att tas upp i domstol. Andra brott som är relativt vanliga är ekobrott av olika slag. Då är det bra att ha ett försvar om fallet ska lösas i domstol. Vanligt förekommande brott:

  • Bokföringsbrott
  • Penningtvättsbrott
  • Bedrägerier av olika slag